Op Portugal Vivendas...

 • kunt u zowel op weken als dagen zoeken
 • krijgt u direct een indicatie voor de huurprijs voor uw gekozen periode
 • kunt u vaak direct zien of een vakantiehuis beschikbaar is
 • kunt u huizen naast elkaar vergelijken
 • vindt u vakantiehuizen met unieke arrangementen
 • krijgt u per e-mail een kopie van uw aanvraag zodat u gemakkelijk ziet welk huis u heeft benaderd

Vakantiehuizen op Portugal Vivendas...

 • zijn overwegend kleinschalig en van particuliere eigenaren
 • zijn goedkoper omdat u rechtstreeks bij de eigenaar boekt
 • zijn tot wel 30% goedkoper dan vakantiehuizen in all-in reizen en bij bemiddelingssites
 • variëren van eenvoudig chalet tot luxe villa en van appartement tot pension

Zoeken en boeken

Alle huizen / aanbod
Hier vindt u alle vakantiehuizen in Portugal die op www.portugal-vivendas.com staan.

Aanbiedingen
Hier vindt u alle vakantiehuizen in Portugal met een speciale prijs voor een aanbieding of last-minute.                  U herkent ze aan het oranje label met euro-teken.

Unieke vakantie / arrangement
Op Portugal Vivendas staan ook vakantiehuizen in Portugal die iets extra's bieden in de vorm van een ‘arrangement'. U herkent ze aan het groene label. Deze arrangementen zijn niet verplicht wanneer u het betreffende vakantiehuis boekt. U kunt deze extra's vooraf of ter plaatse boeken.

De arrangenementen/extra's zijn onder meer verdeeld in culinair (bijv. kooklessen of wijnproeverijen), creatief (workshops beeldhouwen/schilderen etc.), overwinteren, Portugese taal, wandelen en welness.

Eenvoudig zoeken
Via de homepage kunt u op verschillende manieren eenvoudig zoeken.

 • op regio: klik op een gebied in de kaart
 • op globale datum: via ‘zoek een vakantiehuis'
 • op exacte datum: via 'KLIK HIER om op exacte datum te zoeken'

Uitgebreid zoeken
Via ‘alle huizen' of via ‘eenvoudig zoeken' komt u op een pagina met zoekresultaten. Hier kunt u uw selectie verfijnen door in het linkermenu de kenmerken aan te klikken die voor u belangrijk zijn.

De door u geselecteerde kenmerken verschijnen boven in beeld, waar u ze ook weer kunt afvinken. Let op: hoe meer kenmerken u aanvinkt, hoe kleiner het aantal gevonden huizen zal zijn!

Mijn selectie | vergelijken
Vanaf de pagina met zoekresultaten kunt u aan de rechterkant vakantiehuizen aanvinken en toevoegen aan uw selectie. Deze worden voor u bewaard.

Klik op ‘mijn selectie' bovenin het menu of in de balk boven de zoekresultaten om uw huizen te bekijken, verwijderen of vergelijken. Met ‘vergelijken' kunt u vier huizen naast elkaar in beeld brengen.

Uw periode
Hier kunt u de exacte periode van uw vakantie invoeren. Klik op ‘periode kiezen' en volg de instructies op. U kunt de gekozen periode aanpassen met ‘eerder | later | wijzigen | wissen'. Indien u een exacte periode kiest, wordt direct de indicatieprijs berekend (zie punt hieronder).

Prijzen
Alle getoonde prijzen zijn in euro's en bedoeld als indicatie.

De beste prijsindicatie krijgt u wanneer u een exacte periode invoert via 'uw periode' (zie punt hierboven). Na het kiezen van een periode, berekent de website automatisch de huurprijs. De genoemde ‘eventuele extra kosten' vindt u onder het kopje ‘praktisch' op de betreffende huispagina.

Let op: ondanks dat een eigenaar zijn prijzen zorgvuldig invoert, is de kans aanwezig dat er fouten insluipen. Een prijs op de website is dan ook altijd onder voorbehoud en niet bindend. Check de prijs ALTIJD even bij de eigenaar als u toch contact opneemt!

Beschikbaarheid
Wij adviseren eigenaren om de beschikbaarheid van hun vakantiehuis bij te houden zodat u direct kunt zien of u nog kunt boeken. Het kan echter zijn dat, om welke reden dan ook, de beschikbaarheid van een huis niet up-to-date of onbekend is.

Let op: de getoonde beschikbaarheid van een huis is niet bindend. Check de beschikbaarheid ALTIJD even bij de eigenaar als u toch contact opneemt!

Contact opnemen met eigenaar
Onder aan elke huispagina vindt u de contactgegevens van de betreffende huiseigenaar die u kunt benaderen voor vragen of reserveringen. In enkele gevallen is het een eigenaar die voor meerdere vrienden en bekenden in de regio waar hij woont, bemiddelt. Dit zijn echter altijd kleinschalige organisaties. Soms kunt u alleen per e-mail contact opnemen, vaak ook per (mobiele) telefoon of fax.

Gebruikt u 'e-mail de eigenaar rechtstreeks' dan krijgt u een kopie van die aanvraag op uw eigen e-mailadres. Zo kunt u gemakkelijk zien wie u heeft benaderd.

Houdt u er rekening mee dat de meeste huiseigenaren niet fulltime met de verhuur van hun vakantiehuis bezig zijn. Via de mail nemen ze in de regel binnen een dag of twee tot drie contact met u op. Als het langer dan vijf dagen duurt, adviseren wij u om de eigenaar te bellen.

Boeken bij de eigenaar
Wanneer u een vakantiehuis boekt bij een eigenaar, kan deze vragen om een aanbetaling. Dit is een normale gang van zaken. Vraagt u s.v.p. naar een bevestiging of contraact en zijn eventuele andere voorwaarden, bijv. met betrekking tot annuleringen.

Zorg dat u voordat u vertrekt een compleet adres van het vakantiehuis heeft en een telefoonnummer waarop u de eigenaar of een contactpersoon kunt bereiken. Vaak kan de eigenaar u een routebeschrijving sturen.

Boeking registreren
Wanneer u een vakantiehuis heeft gevonden en geboekt via Portugal Vivendas, kunt u deze bij ons registreren via administratie@portugal-vivendas.com. Waarom:

 • u mag op onze hulp rekenen in geval van nood of in geval van klachten
 • u maakt kans op een smakelijk Portugal pakket

Vermeld in de mail uw naam, adres, woonplaats, (mobiel) telefoonnummer, de naam van het vakantiehuis en de geboekte periode. Wij gebruiken uw gegevens uitsluitend voor het geval u contact met ons opneemt tijdens uw verblijf in het vakantiehuis.

Problemen
Het kan zijn dat een vakantiehuis niet helemaal aan de presentatie op Portugal Vivendas voldoet. De inrichting of inventaris kan bijvoorbeeld zijn veranderd. Als het om een verbetering gaat, mag het geen probleem zijn. Als er echter sprake is van een tekortkoming, meldt u dat dan zo snel mogelijk ter plaatse aan de eigenaar of contactpersoon. Alleen op die manier kan de eigenaar proberen om het op te lossen.

Als u er met de eigenaar echt niet uitkomt, kunt u contact opnemen met Portugal Vivendas, Wij kunnen u geen garanties geven maar proberen op dat moment het probleem samen met u en de eigenaar op te lossen. Wij kunnen u deze service echter alleen bieden als wij over uw gegevens beschikken (zie ‘registreren' hierboven).

Fijne vakantie!
Wij hebben zelf al prachtige vakanties beleefd in Portugal, uiteraard in particuliere vakantiehuizen! Wij hopen dat u onze website waardeert en wensen u alvast een hele fijne vakantie!


Portugal Vivendas
M + 31 (0)6 248 70 696
F  + 31 (0)84 832 02 14
E  info@portugal-vivendas.com