Prijzen en beschikbaarheid

Laatste update: 21-07-'16
Beschikbaar
Aanbieding
 
Niet beschikbaar
Op aanvraag
 

Standaard prijzen 2019

 
 
Per week
Per nacht
Minimum verblijf
 
Laagseizoen
€ 460
€ 57
2 nacht(en)
 
Hoogseizoen
€ 545
€ 72
2 nacht(en)
 

Bijzonderheden

Let op: prijzen op basis van 3 personen (bij verblijf >1 nacht). Vierde bed mogelijk à € 10,- p.n.
Korting bij verblijf van 2, 3 en 4 weken.
Laag: okt-maart. Hoog: apr-okt. Het hele jaar open.
Speciale prijzen voor overwinteren.
LET OP: de beschikbaarheidkalender is mogelijk niet up-to-date! Neem onderaan de pagina contact op met de eigenaar.

Uw periode en prijsBeschrijving

Op Quinta do Pomarinho, een kleinschalige boerderijcamping in Alentejo Portugal, hebben wij de voormalige boerderijstallen omgetoverd tot twee prachtige eenkamerappartementen. Vakantiehuis Alentejo "Merijn" en vakantiehuis Alentejo "Tijmen" (vernoemd naar onze twee zonen) hebben beide een eigen rustieke stijl. Een vakantiehuis Alentejo is zowel geschikt voor gasten die wat meer comfort en privacy willen als voor (jonge) gezinnen die van rust, ruimte, natuur en van vakantie op de boerderij houden.

Vakantiehuis Alentejo 'Tijmen' in Alentejo Portugal is in principe bedoeld voor twee personen. Op de vide kleine kunnen echter een derde en vierde persoon slapen. Het vakantiehuis Alentejo is landelijk ingericht met eigen sanitair, een volledig ingerichte keuken en een privé buitenterras. U doucht met de warmte van de zon. Zonnecollectoren zorgen er tevens voor dat het op een koude avond binnen aangenaam warm is.

Naast twee keer een vakantiehuis Alentejo hebben wij nog enkele andere verblijfsmogelijkheden op onze quinta. U vindt ze onderaan deze pagina.

Arrangement

arrangement

Vanuit het landgoed Quinta do Pomarinho in Alentejo Portugal kunt u, naast groepswandelreizen, ook individuele wandelreizen maken. U verblijft op onze Quinta en wandelt alleen, samen of met uw eigen groepje. Tijdens een individuele wandelreis wandelt u in het natuurpark Serra de São Mamede. Meer informatie, prijzen en data vindt u op onze eigen website.Kaart

Omgeving

Op het 25 hectare grote landgoed van Quinta do Pomarinho Alentejo Portugal vindt u weiland, olijfbomen, kurkeiken en vele fruitbomen zoals vijg, kweepeer, abrikoos, citrus, appel, peer en granaatappel. Vlakbij het vakantiehuis Alentejo is een zwembassin en er stroomt een beekje dat uitmondt in een meertje waarin u heerlijk verkoeling vindt.

De omgeving van Quinta do Pomarinho en het vakantiehuis Alentejo zijn zeer afwisselend. De quinta ligt in het natuurpark van Serra de São de Mamede met zijn bloemrijke weilanden, heuvels, hoge rotsen met vale gieren, ooievaarsnesten, olijfbomen, kastanje- en notenbomen, beken, stuwmeren en watervalletjes. Het natuurpark is een echt wandelparadijs. Ook vogelspotters komen bij ons aan hun trekken.

Het vakantiehuis Alentejo ligt dichtbij prachtige kasteeldorpen zoals Castelo de Vide, Marvão, Portalegre en Elvas in Portugal. Verder zijn Cáceres en Valencia da Alcantara in Spanje de moeite waard.


Regio informatie

De Alentejo heeft een aangenaam klimaat hoewel het in de zomer behoorlijk warm kan zijn. Het is een relatief dunbevolkte streek met in het zuidelijk gedeelte (Baixo Alentejo) golvende vlakten met graan, wijnranken, olijfbomen en kurkeiken. De witte dorpjes, kastelen en vooral de rust en ruimte maken de Alentejo erg aantrekkelijk.

Het noordelijk deel van de Alentejo (Alto Alentejo) is langs de Spaanse grens wat rotsachtiger. Hier liggen, hoog op de heuvels, prachtige slaperige kasteeldorpjes. Ook hier wordt het landschap op veel plekken gekenmerkt door olijfbomen en kurkeiken.

Bezienswaardigheden Alto Alentejo

De Alentejo biedt ruimte, rust, een prachtig landschap en een flinke dosis historie. Enkele tips voor uitstapjes:

  • Évora, één van de best bewaarde Middeleeuwse steden van Portugal
  • een megalietentocht in de omgeving van Évora langs neolitische graven, menhirs en grotten met schilderingen van 15.000 jaar oud
  • het ommuurde witte dorpje Monsaraz met prachtige vergezichten richting Spanje
  • Arraiolos, waar de mooiste handgeweven tapijten van Portugal worden gemaakt
  • het charmante, middeleeuwse gehucht Marvão, spectaculair gelegen op 862 m. hoogte
  • Parque Natural da Serra de São Mamede met zijn rotsachtige landschap en ommuurde landjes

 

Evenementen Alto Alentejo

In Alto Alentejo worden vele feesten gevierd, zoals bijvoorbeeld:

  • Carnaval in Castelo de Vide met optochten en uitbundig verklede Portugezen (februari/maart)
  • Rota de Sabores Tradicionais. Een gastronomisch festival in Évora (februari - april)
  • Eén van de meest spectaculaire stierengevechten vindt plaats in Monsaraz (Paaszondag)Feira de São João in Évora, één van de grootste evenementen van de Alentejo (juni - juli)
  • Fiesta dos Capuchos in Villa Viçosa. Met een ‘vacada' in de hoofdstraat waarbij inwoners over een stier springen om hun moed te tonen (september)

Contactgegevens vakantiehuis Portugal

 
Naam verhuurder
Robert Uitman en Joop Vos
 
Mobiel nummer
00351 965 755341
 
 
E-mail de verhuurder rechtstreeks
 
Gesproken talen
Deutsch, English, English (US), Français, Nederlands, Português,
 
Link naar de website
Klik hier
 

Andere vakantiehuizen in Portugal van deze verhuurder