Prijzen en beschikbaarheid

Laatste update: 01-11-'17
Beschikbaar
Aanbieding
 
Niet beschikbaar
Op aanvraag
 

Standaard prijzen 2018

 
 
Per week
Per nacht
Minimum verblijf
 
Laagseizoen
€ 350
-
5 nacht(en)
 
Hoogseizoen
€ 700
-
5 nacht(en)
 

Bijzonderheden

LET OP: prijzen op basis van 6 personen.
Meerprijs 7e en 8e persoon: 10 euro p/p/p/dag. Borg bij 2e termijn te voldoen: 150 euro.
Laag: okt-apr. Mid: mei-juni. Hoog: juli-sept.
Aankomst/vertrekdatum in overleg. Wisseldag in overleg.
LET OP: e-mail de eigenaar voor de beschikbaarheid (onderaan deze pagina).

Uw periode en prijsBeschrijving

Casa Pequeno Pintor is een ruim vakantiehuis Alentejo midden in het zeer oud dorpje Figueira e Barros in midden Portugal. Als u in het dorp aankomt, ziet u rechts op de heuvel de kerk en het huis liggen. Vanaf het prachtige vakantiehuis heeft u een adembenemend, geheel vrij uitzicht op de glooiende omgeving.

In totaal zijn er twee nieuwe vakantiehuizen te huur, elk voor 6-8 personen. Het vakantiehuis Alentejo op deze pagina is Casa Pequeno Pintor, 'huis van de kleine schilder'. De vakantiewoning heeft 3 comfortabele slaapkamers (6 personen) en eventueel een extra kamer met stapelbed voor 2 personen. Het vakantiehuis Casa Pequeno Pintor heeft 2 badkamers, een woonkamer met open haard en een goed ingerichte, grote keuken.

Het terrein is omheind en er is een zwembad (10 x 4 meter) met glijbaan. Het verkoelende water is heerlijk op warme dagen. Vanaf het terras en het zwembad heeft u prachtige vergezichten op de groene omgeving. Hier kunt u heerlijk zonnebaden of met een boekje in de schaduw genieten van de rust en ruimte die de plek biedt.

Er staan 2 mountainbikes en 2 gewone fietsen voor u ter beschikking klaar.

Casa do Prequeno Pintor is zeer kindvriendelijk en veilig. Speciaal voor de kleine gasten is er een trampoline-schommel-klimhuisje met glijbaan-zandbak op het grasveldje naast het vakantiehuis.

Arrangement

arrangement

De heuvelachtige Alentejo Portugal is een prachtige streek om per luchtballon te bekijken. U kunt vanaf verschillende plaatsen ballonvaren in de provincie Alentejo. Kosten per persoon: 160 Euro.Kaart

Omgeving

Het vakantiehuis ligt op 2 uur rijden vanaf Lissabon, 3 uur rijden vanaf Faro en 1 uur rijden vanaf de Spaanse grens. Het eten en drinken in deze omgeving is zeer goedkoop en smakelijk.

Figueira e Barros is een zeer karakteristiek, centraal gelegen dorp in de Alentejo dat niet is aangetast door massatoerisme. Het dorp ademt rust uit, lekker tot rust komen in het vakantiehuis gaat vanzelf. In het dorp vindt u een kleine winkel en enkele cafeetjes. Het dorp ligt op 400 meter afstand van een rivier waar u kunt vissen, zwemmen of watersporten.

Andere mooie dorpen in de omgeving van het vakantiehuis Alentejo zijn onder meer Fronteira, Cabeço de Vide, Estremoz, Avis en Portalegre. In de Alentejo is veel te zien uit de oudheid, er zijn vele wijngebieden, marmergroeven en thermosbaden. Maar ook liefhebbers voor de paardensport kunnen hun hart in de Alentejo ophalen. Zo vindt u op een paar kilometer afstand van het vakantiehuis onder meer de koninklijke stallen. Verder leent het gebied zich uitstekend voor motorcross over de vele zandpaden.


Regio informatie

De Alentejo heeft een aangenaam klimaat hoewel het in de zomer behoorlijk warm kan zijn. Het is een relatief dunbevolkte streek met in het zuidelijk gedeelte (Baixo Alentejo) golvende vlakten met graan, wijnranken, olijfbomen en kurkeiken. De witte dorpjes, kastelen en vooral de rust en ruimte maken de Alentejo erg aantrekkelijk.

Het noordelijk deel van de Alentejo (Alto Alentejo) is langs de Spaanse grens wat rotsachtiger. Hier liggen, hoog op de heuvels, prachtige slaperige kasteeldorpjes. Ook hier wordt het landschap op veel plekken gekenmerkt door olijfbomen en kurkeiken.

Bezienswaardigheden Alto Alentejo

De Alentejo biedt ruimte, rust, een prachtig landschap en een flinke dosis historie. Enkele tips voor uitstapjes:

  • Évora, één van de best bewaarde Middeleeuwse steden van Portugal
  • een megalietentocht in de omgeving van Évora langs neolitische graven, menhirs en grotten met schilderingen van 15.000 jaar oud
  • het ommuurde witte dorpje Monsaraz met prachtige vergezichten richting Spanje
  • Arraiolos, waar de mooiste handgeweven tapijten van Portugal worden gemaakt
  • het charmante, middeleeuwse gehucht Marvão, spectaculair gelegen op 862 m. hoogte
  • Parque Natural da Serra de São Mamede met zijn rotsachtige landschap en ommuurde landjes

 

Evenementen Alto Alentejo

In Alto Alentejo worden vele feesten gevierd, zoals bijvoorbeeld:

  • Carnaval in Castelo de Vide met optochten en uitbundig verklede Portugezen (februari/maart)
  • Rota de Sabores Tradicionais. Een gastronomisch festival in Évora (februari - april)
  • Eén van de meest spectaculaire stierengevechten vindt plaats in Monsaraz (Paaszondag)Feira de São João in Évora, één van de grootste evenementen van de Alentejo (juni - juli)
  • Fiesta dos Capuchos in Villa Viçosa. Met een ‘vacada' in de hoofdstraat waarbij inwoners over een stier springen om hun moed te tonen (september)

Contactgegevens vakantiehuis Portugal

 
Naam verhuurder
Herman Kleinsmit
 
Telefoonnummer
0031 513 417634
 
Mobiel nummer
0031 653 759650
 
Faxnummer
0031 513 419152
 
 
E-mail de verhuurder rechtstreeks
 
Gesproken talen
English, Nederlands,
 
Link naar de website
Klik hier
 

Andere vakantiehuizen in Portugal van deze verhuurder