Prijzen en beschikbaarheid

Laatste update: 07-11-'15
Beschikbaar
Aanbieding
 
Niet beschikbaar
Op aanvraag
 

Standaard prijzen 2019

 
 
Per week
Per nacht
Minimum verblijf
 
Laagseizoen
€ 735
€ 105
1 nacht(en)
 
Hoogseizoen
€ 735
€ 105
1 nacht(en)
 

Bijzonderheden

LET OP: prijzen op basis van 3 personen inclusief ontbijt.
LET OP: neem voor de beschikbaarheid contact op met de eigenaar (onderaan deze pagina).

Uw periode en prijsBeschrijving

Monte Saraz is een typische herenboerderij uit de Alentejo, een zogenaamde 'Monte' die bestaat uit 4 comfortabele en stijlvolle vakantiehuizen en een Bed and Breakfast Alentejo met 3 suites. Ze zijn allemaal rustiek en stijlvol ingericht met hier en daar een kunstwerk dat de eigenaar heeft meegenomen van een van zijn vele reizen.

Een van de Bed and Breakfast Alentejo suites is Suite Forno (2-3 personen). De suite heeft een slaapkamer met een groot 2-persoonsbed, een mezzanine met een 1-persoonsbed, een badkamer, centrale vloerverwarming en TV. De kamer van de Bed and Breakfast Alentejo ligt in een vleugel van het hoofdgebouw en komt uit op de tuinen met vijvers en zwembad.

Monte Saraz biedt een oase van rust in een omgeving van bloeiende planten en struiken, fruitboomgaarden, groentetuintjes, knusse zithoekjes en zon- en schaduwterrassen. Vanaf het zwembad heeft u een prachtig uitzicht op het Middeleeuwse stadje Monsaraz, dat 's avonds ook verlicht is. Overdag zorgt het zwembad voor verkoeling, 's avonds is het een heerlijke plek om te zitten of te dineren onder de sterrenhemel met op de achtergrond het geluid van de krekels en cidades.

Het uitgebreide ontbijt van de Bed and Breakfast Alentejo wordt geserveerd in de gemeenschappelijke ontbijtkamer in Casa do Forno of buiten op het terras. Informatie over de andere huizen en suites (totaal 20 personen) vindt u onderaan deze pagina.

Arrangement

arrangement

Vanuit Monte Saraz kunt u wandelingen maken naar kleine lome dorpjes waar u kunt genieten van een kopje expresso of een goed glas wijn. U loopt dwars door olijfgaarden en het vestingplaatsje Monsaraz is te bereiken via meerdere, goed begaanbare paden die uit de Middeleeuwen stammen. De wandelingen kunnen worden gevarieerd van een uur tot hele dagtochten.Kaart

Omgeving

De Bed and Breakfast Alentejo is een mooi uitgangspunt om de Alentejo te ontdekken. In de Alentejo vindt u prachtige dorpen en steden en de meren van Alqueva waar u kunt zwemmen, vissen of boottochten kunt maken. In de omgeving van Monte Saraz liggen vele bijzondere prehistorische monumenten zoals menhirs, megalieten en begraafplaatsen.

In de glooiende heuvels en vlakten van de Alentejo kunt u heerlijk wandelen, fietsen en paardrijden en genieten van de streekgerechten en wijnen van de Alentejo. Ook kanoën, tennissen, kleiduiven schieten, vogels kijken, motorcrossen en karting behoren tot de mogelijkheden.


Regio informatie

De Alentejo heeft een aangenaam klimaat hoewel het in de zomer behoorlijk warm kan zijn. Het is een relatief dunbevolkte streek met in het zuidelijk gedeelte (Baixo Alentejo) golvende vlakten met graan, wijnranken, olijfbomen en kurkeiken. De witte dorpjes, kastelen en vooral de rust en ruimte maken de Alentejo erg aantrekkelijk.

Het noordelijk deel van de Alentejo (Alto Alentejo) is langs de Spaanse grens wat rotsachtiger. Hier liggen, hoog op de heuvels, prachtige slaperige kasteeldorpjes. Ook hier wordt het landschap op veel plekken gekenmerkt door olijfbomen en kurkeiken.

Bezienswaardigheden Alto Alentejo

De Alentejo biedt ruimte, rust, een prachtig landschap en een flinke dosis historie. Enkele tips voor uitstapjes:

  • Évora, één van de best bewaarde Middeleeuwse steden van Portugal
  • een megalietentocht in de omgeving van Évora langs neolitische graven, menhirs en grotten met schilderingen van 15.000 jaar oud
  • het ommuurde witte dorpje Monsaraz met prachtige vergezichten richting Spanje
  • Arraiolos, waar de mooiste handgeweven tapijten van Portugal worden gemaakt
  • het charmante, middeleeuwse gehucht Marvão, spectaculair gelegen op 862 m. hoogte
  • Parque Natural da Serra de São Mamede met zijn rotsachtige landschap en ommuurde landjes

 

Evenementen Alto Alentejo

In Alto Alentejo worden vele feesten gevierd, zoals bijvoorbeeld:

  • Carnaval in Castelo de Vide met optochten en uitbundig verklede Portugezen (februari/maart)
  • Rota de Sabores Tradicionais. Een gastronomisch festival in Évora (februari - april)
  • Eén van de meest spectaculaire stierengevechten vindt plaats in Monsaraz (Paaszondag)Feira de São João in Évora, één van de grootste evenementen van de Alentejo (juni - juli)
  • Fiesta dos Capuchos in Villa Viçosa. Met een ‘vacada' in de hoofdstraat waarbij inwoners over een stier springen om hun moed te tonen (september)

Contactgegevens vakantiehuis Portugal

 
Naam verhuurder
M.P. Lammerink
 
Telefoonnummer
00351 26 6557385
 
Mobiel nummer
00351 91 8115601
 
Faxnummer
00351 26 6557485
 
 
E-mail de verhuurder rechtstreeks
 
Gesproken talen
Deutsch, English, Español, Français, Nederlands, Português,
 
Link naar de website
Klik hier
 

Andere vakantiehuizen in Portugal van deze verhuurder